Rozkoszne. Wegetariańska uczta z polskimi smakami. Książka z autografem
Rozkoszne. Wegetariańska uczta z polskimi smakami. Książka z autografem
Cena:
Darmowa dostawa od 200zł - sprawdź formy dostawy
Książka z autografem!
Rozkoszuj się polskimi daniami w nowej odsłonie.
Poczuj radość z przywoływania najcieplejszych wspomnień.
Wróć do najprzyjemniejszych momentów życia.
Potrawy, na których się wychowaliśmy, mają niezwykłą moc: sprawiają, że czujemy błogość i szczęście. I choć polska kuchnia ma wiele odsłon, przedstawię ci tę wegetariańską. Bo właśnie ona
jest wyjątkowo rozkoszna.
Rozgość się. Wspólnie gotujmy i smakujmy przepyszne dania – a do tego proste i ze składników dostępnych na wyciągnięcie ręki. Znajdziesz tu przepis na gołąbki, które zawsze wychodzą. Na kiszone rzodkiewki ożenione z gruszką w lekkiej sałatce ziemniaczanej (która zachwyci wszystkich gości). Na cudowne śniadania i boskie desery, dzięki którym każdy dzień będzie odrobinę lepszy.
Rozpieszczaj siebie. Gotuj z rodziną. Ucztuj z przyjaciółmi.
- Indeks
- WONO90223X
- Wydawnictwo
- Otwarte
- Rodzaj oprawy
- Twarda
- Liczba stron
- 296
- Rok wydania
- 2020
- Format
- 135 x 205 mm
- Numer wydania
- 1
- Kategoria
- Kuchnia, potrawy
Nie jestem wege, a cały czas wykorzystuje przepisy!
Najlepsza książka kucharska, chociaż mam ich bardzo dużo ??
O autorze
Michał Korkosz
Cześć. Nazywam się Michał Korkosz, znany też jako Rozkoszny. Kocham grubo masłem i nie chadzam na kompromisy.
Pisarz kulinarny, autor hedonistycznego bloga Rozkoszny (wyróżnionego dwoma nagrodami amerykańskiego magazynu "Saveur", nazywanymi Oscarami blogosfery) oraz anglojęzycznej książki Fresh from Poland: New Vegetarian Cooking from the Old Country, promującej polską kuchnię za granicą i uznaną za jedną z najlepszych książek kulinarnych 2020 roku przez magazyn "Booklist". Pasjonuje go nie tylko gotowanie, ale takze historia kuchni, kulinariów i kultury stołu. Artykuły, wywiady i przepisy publikuje między innymi w magazynach "Kuchnia" i "Vogue Polska" oraz w Onecie.
30-01-2024
Odechciało mi się jeść mięsa
Świetna książka, zawierająca wiele zaskakujących, choć nieskomplikowanych przepisów. Przyda się każdemu w kuchni. Polecam